Дитяче служіння

Дитяче служіння
Дитяче служіння
Дитяче служіння
Дитяче служіння
Дитяче служіння
Дитяче служіння
Дитяче служіння
Дитяче служіння

На сьогодні Недільна школа «Царства Божого» нараховує близько 130 дітей, які є її постійними відвідувачами, та близько 15 вчителів. Також є група підлітків, випускників недільної школи, які охоче допомагають вчителям.  Крім того, є Недільні школи утворені при кожній з наших дочірніх церков, і всі вони приймають вихованців з різних сімей та різного соціального забезпечення. Діти з великим задоволенням кожної неділі приходять на уроки, де їх навчають основам християнської етики, мотивують робити хороші справи, щоб змінити цей жорстокий світ.
Для організації навчально-виховного процесу сформована команда людей, які добровільно, без заробітної плати займаються з дітьми і підлітками та отримують від цього задоволення.
Оскільки школа має на меті приводити дітей до Христа і готувати їх до християнського служіння, то обумовленими є  такі її визначальні цілі як:
- Спрямування дитини до Ісуса;
- Навчання дитини істинам Слова Божого, щоб вона могла зростати у вірі.
Основою Недільної школи є Біблія та Божа любов. До завдань, які ставить перед собою школа, не входить засвоєння дітьми усіх релігійних догм та концепцій, але спонукання їх до живої і твердої віри в обітниці Божі, душевного і духовного відродження, впевненості в особистому спасінні та вільного свідчення про це оточуючим.
Окрім біблійних уроків, у школі проводяться дні іменинників, різні призові ярмарки, святкові вечірки, перегляди фільмів, спортивні змагання та ігри, за допомогою яких діти вивчають Біблію. Часто недільна школа, разом із своїми вихованцями виїжджає у навколишні міста та села з дитячими євангелізаційними виступами. Учні школи під час виступів танцюють, ставлять сценки та грають на музичних інструментах, прославляючи Бога. Таким чином ми допомагаємо кожній дитині розкрити та розвивати свої таланти.
Структура і організація недільної школи:

 

Тривалий період ми організовували різні євангелізаційні акції в дворах будинків, для того, щоб все більше дітей дізнавалося про Бога. На сьогодні їх замінили різноманітні концертні та ігрові програми з клоунами в дочірніх церквах та церкві м. Луцька. 29 серпня 2010 року веселу акцію «Здраствуй, школа!» було проведено біля гіпер-маркету Там-Там. Близько 300 дітей разом з батьками відвідало це свято прощання з літом і канікулами.
Крім того ми:
Допомагаємо сиротам та малозабезпеченим сім’ям
Не залишаємо поза увагою дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей, котрі так чекають на нашу підтримку. З гарними виступами ми відвідуємо дитячі будинки та інтернати, розповідаючи їм, що вони не самі, але є Бог, Який піклується про них та їх захищає.
Завжди радуємо діток гарними подарунками та своєю любов’ю.
Організовуємо зустрічі для дівчат

На цих зустрічах ми показуємо дівчатам, як правильно жити та не робити помилки на своєму життєвому шляху. Проводимо різноманітні тренінги та розповідаємо їм секрети щасливого шлюбу.
Проводимо дитячі концерти
Декілька разів на рік ми проводимо різноманітні концерти, де діти служать людям своїми талантами. Ми влаштовуємо шоу: танці, співи, театральні дійства. В нас також є талановита дитяча команда, яка виконує музику різних стилів. Усі її учасники часто свідчать іншим про те, як вони змінилися, коли почали ходити в клуб і взнали про Бога, як змінились їхні відносини у сім’ї. Наша мета – навчити дітей дорожити усіма цінностями життя.
Плануємо літні табори
Кожного літа недільна школа організовує дитячі табори, де відпочиває більше 150 дітей. За час перебування у таборі діти ближче пізнають Бога, і все більше бажають Йому служити. Табори зазвичай сповнені розвагами і одночасно Словом Божим. Такі відпочинки об’єднують та згуртовують дітей. Кожного року наприкінці перебування у таборі вони запрошують Ісуса у свої серця, що і є головною нашою метою. Бог допомагає нам, дає все необхідне для нашого служіння. Ми віримо, що це лише початок, підготовка до чогось великого.

Фішка

Одним із основних напрямків дитячого служіння церкви «Царство Боже» є євангелізація, проповідування Слова Божого та знайомство дітей з Богом.

Декілька років назад Бог побудив служителів дитячого служіння під час літніх канікул, йти у двори, які навколо будівлі церкви та збирати дітей та підлітків та з користю проводити з ними час. Кожної п’ятниці ми переодягалися у казкових героїв та проводили різні конкурси та спортивні змагання. Коли вже сформувався постійний склад дітей, які приходили на ці зустрічі, ми почали збирати їх у приміщенні церкви та проводити для них повноцінні біблійні уроки, звісно з цікавими іграми та аплікаціями по біблійним темам. Дітям це подобалося і щоразу по закінченню уроків у загальноосвітніх школах вони поспішали до нас на вивчення Біблії. Через деякий час ми призупинили цю працю і вирішили трішки удосконалити та збільшити масштаби.

У червні 2012 році під час Євро 2012 ми провели спортивну акцію «Єврофішка»  для сімей, дітей, підлітків та молоді. Підбадьорювала нас кількість присутніх , а це було більше 600 дітей. Три дні з самісінького ранку і до вечора , як денний табір на спорт майданчику школи звучав веселий гамір дітей, панувала хороша атмосфера любові. Діти мали можливість не тільки розважатися, але й при цьому всьому більше дізнаватися про Бога. На майданчику було більше 30 розважальних пунктів, де кожен міг себе попробувати у чомусь новому. Також щовечора проходили дитячі служіннями на яких вже більше ми мали можливість впливати на дітей та сіяти в них.

Після цієї акції ми вирішили робити такі щомісячні євангелізаційні служіння для дітей з навколишніх дворів. Чому один раз на місяць? А це для того, щоб діти вспівали відпочити і саме головне засумувати за нами. Коли проводиш щотижня діти не так цінують це, а так вони з нетерпінням чекають та з задоволенням прибігають.

Із назви ми залишили саме слово «Фішка» і щоразу добавляємо щось нове по темі. От скажімо - «Дружня фішка», «Спортивна фішка», «Осіння фішка», «Пасхальна фішка» і т.д.

На служіннях ми спільно прославляємо Бога в прославленні, після чого представляємо тему вечора. Також обов’язково показуємо християнські сценки, через які, дітям легше сприймати інформацію, проводимо конкурси та показуємо відео сюжети на християнську тематику. Кожної «Фішки» ми даємо час усім бажаючим, тобто, усі можуть реалізувати свої таланти на нашій сцені. Щоразу ми відкриваємо для дітей, якусь важливу тему, і на біблійних прикладах показуємо правильний погляд на дану ситуацію.

Дякуючи Богу, вже більше року ми працюємо з цими дітьми і щоразу їх стає більше. Багато хто уже відвідує недільні дитячі та молодіжні зустрічі. Ми стоїмо на тому, що наша «Фішка» - це Ісус Господь , і все це робиться з Його забезпеченням та по Його благословенню. Саме через нашу дружбу, через власний приклад ми несемо цьому молодому поколінню нове бачення, нові можливості і саме головне – живого, справді діючого і люблячого Бога. Ми переконалися, що кожна наша справа для Бога, вона не загублена і не пройшла даремно. Зараз ми пожинаємо плоди нашої праці, яка  була проведена і це прекрасно, це дає новий заряд, з новими силами, з більшим потенціалом працювати для Бога.