Прославлення

Прославлення
Прославлення
Прославлення
Прославлення
Прославлення
Прославлення
Прославлення
Прославлення
Прославлення

На богослужіннях християнської церкви «Царство Боже» відводиться важливе місце для хвали і поклоніння через музику. Як і молитва, це є найбільш сприятливий час для того, щоб люди могли наблизитись до Бога і перебувати у Його присутності. Тоді Євангеліє спасіння стає для нас дійсно близьким і реальним та змінює наше життя, а серця наповнюються співчуттям та розумінням до інших.
У групі прославлення християнської церкви «Царство Боже» служать різні люди. Одні з них мають музичну освіту, інші – ні, але кожен член цієї команди не випадково опинився саме у такому специфічному служінні. Його особливість полягає не лише в наявності у людей талантів та вмінь гарно володіти інструментом чи голосом, а у тому, що основне завдання кожного члена групи - і тим більше лідера - введення людей у Божу присутність. Кожен, хто служить у прославленні, вдячний Господу за привілей допомагати іншим наближатись до Нього. Пости і молитви з самого початку і до сьогодні допомагають команді вести людей у близькість з Творцем. Найскладніше та найважливіше під час хвали і поклоніння - це зуміти виразити Божі думки, плани і Його бачення щодо церкви і кожного віруючого зокрема. Тому прославлення – одна з найвідповідальніших сфер служіння Богу. Прославлення – це глибокий шлях пізнання Самого Бога.
Від самого початку  створення церкви великий акцент робився на прославленні, яке на той час суттєво відрізнялось  від прославлення в традиційних церквах. Спершу Олександр Рудинець виконував обов’язки і пастора церкви, і лідера прославлення. Але з часом бачення на цю важливу складову служіння дещо змінилося і пастор почав залучати до гри і співу професіоналів. Не завжди це були люди віруючі і часто їм доводилося навіть платити, але з часом частина з них перестала допомагати, а інша віддала своє життя Ісусу і залишилась в церкві. Загалом чимала кількість музикантів Луцька «пройшла» через служіння в «Царстві Божому». На той час ними активно вивчалися пісні, які виконувалися в церквах за кордоном, і навіть самим професіоналам було цікаво їх вивчати, бо таким чином вони могли підвищувати свій професійний рівень. Проте так як музиканти більшою мірою були зорієнтовані на свої особисті справи, вони не до кінця віддавалися служінню і викладались не на повну, а тому зрозумілим був їхній поступовий відхід від церкви.
Згодом в церкву прийшов Павло Кучер – випускник консерваторії і щиро посвячений Богу чоловік. Було вирішено піднімати групу прославлення силами церкви «Царство Боже» – вчити людей самотужки. Піднялися нові музиканти серед молоді і заснувався церковний хор. Прославлення стало дуже посвяченим – його учасники постійно молилися, брали пости перед  служінням, пунктуально приходили на репетиції перед служінням. В цьому всьому немала заслуга саме Павла Кучера.
З часом Бог почав приводити в церкву й професійних музикантів, а деякі з молодих людей, які до того почали вчитись грі на інструментах, досягли значних результатів. Врешті сформувалась нова, вже професійна, група прославлення.
Через кілька років Павло Кучер передав лідерські обов’язки своїй учениці Катерині Рудинець, яка до березня 2010 року була керівником групи прославлення і її солістом. У 2006 році було випущено перший альбом церковної групи прославлення , а в 2012 - другий, під назвою "Що я скажу?". 
З березня 2010 року лідером прославлення призначено Віталія Тележинського, а солістом групи став Павло Гльоза. Під час тижневих служінь солістом групи виступає Ольга Потапець. Зараз лідером гурту прославлення є Павло Гльоза.  
Прославлення церковного гурту вирізняється своїм професіоналізмом, посвяченістю та духовною повнотою. За роки свого існування гурт дуже багато подорожував, грав під час різноманітних концертів та акцій, на міжконфесійній молитві в Києві. На сьогодні наш гурт прославлення має авторитет серед інших церков Луцька, є бажаним на різноманітних заходах і поціновується любителями християнської музики.